De ruim opgezette benedenCasa van 120 vierkante meter bestaat uit een woonkamer, open keuken, twee slaapkamers (totaal 5 boxspring bedden met mogelijkheid voor een extra kinderbed) en twee badkamers, waarvan 1 ensuite. De twee badkamers zijn ieder voorzien van toilet, was- en douchegelegenheid.

Bij aankomst zijn de bedden opgemaakt en ligt er een set handdoeken per persoon klaar. In de keuken liggen thee- en handdoeken. De keuken is zeer volledig uitgerust met apparatuur, potten, pannen en ander keukengerei. Borden, mokken, bekers, koppen, glazen en bestek zijn in voldoende mate aanwezig, evenals een afwasmachine. In het garagegebouw staan een wasmachine en droogrek.

De loungeset bestaat uit een royale bank, 4 stoelen en twee buitentafels. Op het overdekte terras voor de woonkamer staat een luxe eettafel met zes stoelen om, ook als het een keertje wat minder weer is, beschut buiten te zitten.

Om te  relaxen staan in de woonkamer twee banken en een stoel. Nederland 1,2,3 en wat commerciële zenders zijn via de satelliet te bekijken. DVD’s, CD’s kunnen worden afgespeeld op de DVD-speler met USB ingang en er staat een Wii om een spelletje te spelen. Een eettafel met 4 stoelen (er is ook een kinderstoel aanwezig) om aan te eten.

Voor het checken van mail en websurfen is er wifi toegang. Voor intensiever gebruik kun je in de telefoonwinkels een prepaid Portugese telefoon- en/of datakaart of -stick kopen.