Voor een ontspannen yogavakantie ben je van harte welkom bij de YOGAfIRMA aan de Zilverkust in Portugal.
Onze insteek is kleinschalig, eenvoudig en toegankelijk. Je hoeft geen ervaring met yoga te hebben, dat komt vanzelf! We bieden twee keer per dag een yogasessie aan in combinatie met Mindfulness en gezond eten. De opzet is tot rust komen en ontspannen en (voor wie dat wil) workshops volgen over gevarieerde thema’s, de mogelijkheid om extra lessen/massage te boeken, excursies maken en genoeg vrije tijd.
Het is immers vakantie en in de omgeving kun je veel leuke uitstapjes maken.
De groep bestaat uit maximaal vijf cursisten.

PortugeseCasa

 

 

Portugese Casa
Het huis waar de Yoga vakantie wordt georganiseerd is een mooie, ruime villa met twee verdiepingen waarvan de bovenverdieping voor privégebruik is. De ruime benedenverdieping beschikt over twee slaapkamers, twee badkamers, een woonkamer en een volledig ingerichte keuken. Verder is er een lekker zonverwarmd zwembad, een grote betegelde buitenplaats, een ruim bijgebouw en een omsloten tuin.
De yoga kan zowel in het bijgebouw als in de buitenlucht worden gegeven. En yoga op het strand of een andere locatie is ook mogelijk.

Yoga
Yoga is goed voor je lichaam en geest en neemt stress en spanning weg. Yoga is vooral ook leuk. Wat ons betreft gaat het vooral om bewustwording en ontspanning. Wij geven Hatha Yoga (klassieke yoga) waarbij beheersing van het lichaam en ademhaling centraal staan. Je gaat je vitaler, energieker en vrolijker voelen en door de beoefening houd je jezelf beter in balans. ’s Morgens doen we actieve yoga oefeningen. In de avondlessen is het programma ontspanning met Mindfulness en voorbereiding op de nacht. Door beweging en ademhaling te combineren geef je jezelf de ruimte en kan je lichaam spanning loslaten. Het gevolg is een gezonde nachtrust.

Voeding
We kiezen voor verantwoorde maaltijden, gebruik makend van seizoensgebonden en lokaal aangeboden producten.  De laatste avond gaan we meestal naar een gezellig restaurant.

Wat heb je nodig?priveles-yoga
Yogamatten en kussentjes zijn aanwezig. Draag soepele, makkelijk zittende kleding en een warm vest en/of sokken om warm te blijven tijdens de ontspanning. Een strandlaken is praktisch voor de yoga op het strand.

 

Vervoer
Vanaf het vliegveld zijn er verschillende vervoersmogelijkheden. Wij raden aan om een auto te huren, waarbij 3 of 4 personen een auto en dus de kosten kunnen delen. Er is ook een goede busverbinding vanaf Lissabon naar Caldas da Rainha, vanwaar wij je op kunnen halen. Wij denken graag mee en kunnen ook (na toestemming) deelnemers met elkaar in contact brengen om samen te reizen.

Zie voor actuele data en kosten www.YOGAfIRMA.nl

Stuur een berichtje met je contactgegevens en eventuele vragen naar  Irma@YOGAfIRMA.nl

Reacties van eerdere deelnemers
“Wat heb ik genoten van deze fantastische reis. Van alle lieve mensen om me heen, van alle mooie momenten die we hebben gedeeld, van de heerlijke yoga lessen, van de zon, de rust, het heerlijke eten en de prachtige omgeving van Portugal en niet te vergeten, de gastvrijheid van Irma en het prachtige huis waar we op deze manier tot rust konden komen”.  Jeanette

“Ik geloof dat je precies die mensen ontmoet die je op dat moment nodig hebt; sommigen om je een les (of geduld te leren, maar altijd mensen die je verder helpen in je proces. Dank voor ons samenzijn in Portugal; ik kijk er met dankbaarheid en vooral een (glim)lach op terug”.  Sue